Pestele la cuptor cu rosii, fasole si masline este un preparat foarte aromat si gustos, ideal pentru mesele in familie. Se prepara foarte usor si se serveste cu paine taraneasca.

Ingrediente pentru pestele la cuptor cu rosii, fasole si masline

10 grame seminte de fenicul

5 grame boia dulce

fulgi de ardei iute

4 fileuri de peste

20 ml ulei de masline

1 lamaie

3 catei de usturoi

400 grame rosii

400 grame fasole

50 grame masline.

Cum se prepara pestele la cuptor cu rosii, fasole si masline

Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol amesteca semintele de fenicul cu boiaua si cativa fulgi de ardei iute. Unge pestele cu putin ulei de masline apoi tavaleste prin condimente.

Incinge o tigaie cu putin ulei de masline si adauga pestele. Lasa timp de 2 minute pe fiecre parte. Transfera pe un platou. Adauga in tigaie usturoiul si lamaia feliata. Lasa pe foc pana cand lamaia se caramelizeaza.

Adauga rosiile, fasolea si maslinele. Lasa pe foc cateva minute. Trasfera apoi continutul intr-o tava, aseaza pestele peste legume si da tava la cuptor pentru 10 - 15 minute.

Cum se serveste pestele la cuptor cu rosii, fasole si masline

Pestele la cuptor cu rosii, fasole si masline se serveste stropit cu ulei de masline si paine taraneasca.
 

Foto: delicatesa.bule.ro

  •   2012-03-06
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.