Feluri principale

#peste #sos alb #peste la cuptor #peste in sos alb

Peste la cuptor in sos alb

Vrei sa pregatesti o cina usoara si hranitoare? Iti propunem o reteta delicioasa de peste la cuptor in sos alb, care iti va incanta simturile.


Ingrediente pentru pestele la cuptor in sos alb:

  • 3 pesti macrou sau merluciu
  • 6 linguri de iaurt
  • 2 linguri de smantana
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 jumatate de pahar de vin alb
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingurita de tarhon verde
  • 1 lamaie
  • ierburi aromatice (coriandru, cimbru, foi de dafin)
  • sare si piper boabe


Cum se prepara pestele la cuptor in sos alb:

Curata bine pestele si taie-l bucatele micute, apoi asezoneaza-l cu sare si lasa-l 20 de minute la macerat.

Intre timp, amesteca uleiul de masline cu boabele de piper, coriandrul, foile de dafin si cimbrul si trece pestele prin acest sos.

Asaza apoi pestele intr-un vas de iena si toarna acest sos peste el. Baga pestele la cuptor, pentru aproximativ 20 de minute.

Intr-un vas mediu, amesteca iaurtul cu smantana, vinul alb, zeama de lamaie, patrunjelul tocat marunt si tarhonul si toarna acest amestec peste peste, dupa ce s-a rumenit putin.


Cum se serveste pestele la cuptor in sos alb:

Pestele la cuptor in sos alb se serveste cald, alaturi de un pahar de vin alb.

Sursa foto: yumfood.co.za

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare