Pentru vara nimic nu este mai gustos decat un peste la gratar , pregatit cu mirodenii . Pestele gratinat este o mancare usoara si sanatoasa, potrivita pentru anotimpul cald.
 

Ingrediente pentru peste la gratar cu mirodenii
 

  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingura praf de chili
  • 2 lingurite sare de mare
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • ¼ cana coriandru taiat
  • 900 gr peste file
  • 1 lime.
     

Cum se prepara pestele la gratar cu mirodenii
 

Pune intr-un castron sarea, chimionul, oregano si praful de chili. Adauga uleiul de masline si coriandrul.

Cresteaza pestele in cateva locuri si pune compozitia de plante aromatice in ele. Apoi da pestele la frigider cam o ora.

Incinge gratarul si unge-l bine cu ulei. Aseaza pestele si lasa-l sa se faca pe o parte 5 minute, apoi intoarce-l pe partea cealalta si lasa-l sa se gratineze inca 5-7 minute.
 

Cum se serveste pestele gratinat cu mirodenii
 

Se aseaza pe un platou si se decoreaza cu felii de lime si cu putin coriandru presarat.

Poti pune si 1-2 crengute de coriandru pentru decor.

  •   2011-07-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii