Invita-ti prietenii la un gratar delicios si savuros: peste in stil Hanoi. Se pregateste rapid, are o aroma distincta si un miros incantator.

Ingrediente pentru pestele la gratar in stil Hanoi:

  • 8 cepe verzi
  • ghimbir
  • 3 catei de usturoi
  • 1/4 ceasca de sos de peste
  • o lingura si jumatate de zahar pudra
  • doua lingurite de turmeric
  • 550 g file de peste
  • marar

Cum se prepara pestele la gratar in stil Hanoi:

Mixeaza cu ajutorul unui blender ceapa, ghimbirul si usturoiul pana cand obtii o pasta omogena. Adauga peste sosul de peste, zaharul si turmericul. Asezoneaza compozitia cu sare si piper, apoi pune si pestele in acest amestec si baga-l la frigider pentru o ora.

Dupa aceea, prajeste pestele pe gratar aproximativ 6-8 minute, pana cand devine auriu. Transfera-l intr-o tava de copt, presara peste el marar si ceapa verde, acopera-l cu o folie de aluminiu si da-l la cuptor pentru 3 minute.

Cum se serveste pestele la gratar in stil Hanoi:

Pestele la gratar in stil Hanoi se serveste cald, decorat cu cateva felii subtiri de lamaie.

Sursa foto: taste.com.au
 

  •   2013-09-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii