Invita-ti prietenii la un gratar delicios si savuros: peste in stil Hanoi. Se pregateste rapid, are o aroma distincta si un miros incantator.
Ingrediente pentru pestele la gratar in stil Hanoi:
- 8 cepe verzi
- ghimbir
- 3 catei de usturoi
- 1/4 ceasca de sos de peste
- o lingura si jumatate de zahar pudra
- doua lingurite de turmeric
- 550 g file de peste
- marar
Cum se prepara pestele la gratar in stil Hanoi:
Mixeaza cu ajutorul unui blender ceapa, ghimbirul si usturoiul pana cand obtii o pasta omogena. Adauga peste sosul de peste, zaharul si turmericul. Asezoneaza compozitia cu sare si piper, apoi pune si pestele in acest amestec si baga-l la frigider pentru o ora.
Dupa aceea, prajeste pestele pe gratar aproximativ 6-8 minute, pana cand devine auriu. Transfera-l intr-o tava de copt, presara peste el marar si ceapa verde, acopera-l cu o folie de aluminiu si da-l la cuptor pentru 3 minute.
Cum se serveste pestele la gratar in stil Hanoi:
Pestele la gratar in stil Hanoi se serveste cald, decorat cu cateva felii subtiri de lamaie.
Sursa foto: taste.com.au