Pieptul de pui cu otet balsamic si ciuperci este o mancare usoara si gustoasa, potrivita pentru pranz sau cina.
Ingrediente pentru pui cu ciuperci si otet
- 4 bucati piept de pui fara os
- 400 gr ciuperci, taiate
- 2 linguri faina
- 2 linguri ulei de masline
- 6 catei usturoi
- 1/4 cana otet balsamic
- 3/4 cana supa de pui
- 1 frunza dafin
- 1/4 lingurita cimbru uscat
- 1 lingura unt
-
sare si piper.
Cum se prepara puiul cu ciuperci si otet balsamic
Da pieptul de pui cu sare si piper, apoi da-l prin faina si prajeste-l intr-o tigaie cu ulei incins cam 3 minute . Adauga usturoiul, apoi ciupercile. Tine inca 3 minute, amestecand, apoi adauga otetul balsamic, supa de pui, dafinul si cimbrul.
Acopera si lasa pe foc inca 10 minute. Pune puiul intr-o farfurie si acopera cu folie. Fierbe sosul din tigaie in continuare, neacoperit, la foc iute, in jur de 7 minute. Adauga untul si scoate dafinul.
Cum se serveste puiul cu ciuperci si otet balsamic
Pieptul de pui se serveste cu sosul de ciuperci pe deasupra.
Sursa foto: southernliving.com