Feluri principale

#otet balsamic #piept de pui #cimbru #unt #ciuperci #usturoi #pui #dafin # retete pui

Piept de pui cu ciuperci si otet balsamic

Pieptul de pui cu otet balsamic si ciuperci este o mancare usoara si gustoasa, potrivita pentru pranz sau cina.
 

Ingrediente pentru pui cu ciuperci si otet
 

  • 4 bucati piept de pui fara os
  • 400 gr ciuperci, taiate
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6 catei usturoi
  • 1/4 cana otet balsamic
  • 3/4 cana supa de pui
  • 1 frunza dafin
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingura unt
  • sare si piper.
     

Cum se prepara puiul cu ciuperci si otet balsamic
 

Da pieptul de pui cu sare si piper, apoi da-l prin faina si prajeste-l intr-o tigaie cu ulei incins cam 3 minute . Adauga usturoiul, apoi ciupercile. Tine inca 3 minute, amestecand, apoi adauga otetul balsamic, supa de pui, dafinul si cimbrul.

Acopera si lasa pe foc inca 10 minute. Pune puiul intr-o farfurie si acopera cu folie. Fierbe sosul din tigaie in continuare, neacoperit, la foc iute, in jur de 7 minute. Adauga untul si scoate dafinul.
 

Cum se serveste puiul cu ciuperci si otet balsamic
 

Pieptul de pui se serveste cu sosul de ciuperci pe deasupra.


Sursa foto: southernliving.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului