Feluri principale

#pui #orez #prune #sos #ceapa

Piept de pui cu sos de prune si orez basmati

Pieptul de pui cu sos de prune si orez basmati este un preparat sanatos si delicios. Sosul de prune poate fi preparat in avans si pastrat la frigider. Este o mancare usoara, care poate fi servita cu succes si atunci cand ai invitati.
 

Ingrediente pentru piept de pui cu sos de prune si orez basmati
 

  • 400 ml apa
  • 250 grame orez basmati
  • 300 grame piept de pui
  • 150 grame prune
  • o ceapa rosie mica
  • 3 ardei
  • rozmarin
  • patrunjel
  • zahar
  • ulei de masline
  • sare
  • piper.


Cum se prepara pieptul de pui cu sos de prune si orez basmati
 

Intr-o cratita pune la fiert apa si adauga orezul. Lasa pe foc pana da in clocot. Dupa ce apa a dat in clocot, da focul mai mic, acopera cratita si mai lasa orezul la fiert timp de 20 de minute.

Intr-un bol amesteca bine prunele cu ceapa, ardei, patrunjel si zahar. Amesteca toate ingredientele pana se formeaza o compozitie consistenta. Da-o apoi la frigider.

Intre timp, asezoneaza pieptul de pui cu rozmarin, sare si piper.

Intr-o tigaie incinge putin ulei si pune pieptul de pui. Prajeste pieptul de pui pe ambele parti, pana capata o culoare frumoasa. Da focul mai mic si mai lasa pieptul pe foc timp de 5 minute.
 

Cum se serveste pieptul de pui cu sos de prune si orez basmati
 

Pe un platou aseaza pieptul de pui si orezul fiert. Toarna pe deasupra sosul de prune.

  •   2010-09-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii