Feluri principale

#piept de pui #sos #menta #usturoi # retete pui

Piept de pui cu usturoi si menta

Carnea de pui este usoara si sanatoasa, prin urmare de ce nu ai incerca o reteta care ii va face pe apropiatii tai sa o ceara din ce in ce mai des? Pieptul de pui cu usturoi si menta este ceea ce iti propunem pentru astazi!

Ingrediente piept de pui cu usturoi si menta

  • 3-4 bucati de piept de pui, fara piele si os;
  • 4 catei de usturoi;
  • 120 g menta proaspata;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 1 lingura suc de lamaie;
  • 1 lingura sos de soia;
  • 1 lingura praf de chili;
  • ceapa verde;
  • putin piper negru.

Cum se prepara pieptul de pui cu usturoi si menta

Intr-un blender, adauga 120 g de menta, sucul de lamaie, sosul de soia, pudra de chili, uleiul de masline, piperul si usturoiul. Amesteca pana ce obtii o compozitie omogena, dupa care toarn-o deasupra puiului intr-un vas de dimensiuni medii. Lasa puiul la marinat intre 5 si 24 de ore.

Dupa ce s-a marinat bine, scoate puiul din sos si da-l la cuptor, cu capacul deschis, la foc mediu. Prajeste-l timp de 10-12 minute, intorcandu-l o singura data.

Cum se serveste pieptul de pui cu usturoi si menta

Serveste pieptul de pui cu usturoi si menta garnisit cu ceapa verde, alaturi de putin pilaf si o salata verde.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete