Ingrediente piept de pui cu usturoi si menta
- 3-4 bucati de piept de pui, fara piele si os;
- 4 catei de usturoi;
- 120 g menta proaspata;
- 1 lingura ulei de masline;
- 1 lingura suc de lamaie;
- 1 lingura sos de soia;
- 1 lingura praf de chili;
- ceapa verde;
- putin piper negru.
Cum se prepara pieptul de pui cu usturoi si menta
Intr-un blender, adauga 120 g de menta, sucul de lamaie, sosul de soia, pudra de chili, uleiul de masline, piperul si usturoiul. Amesteca pana ce obtii o compozitie omogena, dupa care toarn-o deasupra puiului intr-un vas de dimensiuni medii. Lasa puiul la marinat intre 5 si 24 de ore.
Dupa ce s-a marinat bine, scoate puiul din sos si da-l la cuptor, cu capacul deschis, la foc mediu. Prajeste-l timp de 10-12 minute, intorcandu-l o singura data.
Cum se serveste pieptul de pui cu usturoi si menta
Serveste pieptul de pui cu usturoi si menta garnisit cu ceapa verde, alaturi de putin pilaf si o salata verde.
Sursa foto: taste.com.au