Feluri principale

#retete simple #pui #mustar #retete rapide #portocale #piept de pui #retete piept de pui #retete cu porc

Piept de pui glazurat cu miere, mustar si portocale

Vrei sa prepari o reteta delicioasa pentru cina, dar rapida in acelasi timp? Incearca o reteta inedita de piept de pui glazurat, cu miere, mustar si suc de portocale. Este gata in doar 30 de minute si este ideal atat pentru o cina romantica in doi cat si pentru o cina in familie.

Ingrediente pentru puiul glazurat cu miere, mustar si portocale

  • 2 bucati piept de pui, dezosat
  • sare
  • ½ lingurita piper negru, macinat
  • 2 linguri coaja rasa de portocala
  • 120 ml zeama proaspat stoarsa de portocala
  • 1 ceapa alba, mica, tocata marunt
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 2 linguri mustar simplu
  • 30g unt (taiat in 4 bucati)

Cum se prepara puiul glazurat cu miere, mustar si portocale

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Spala bine puiul si taie fiecare bucata de piept in doua bucati. Asezoneaza-l cu sare si piper si asaza-l intr-o tava.

Intr-o oala pentru sosuri adauga ceapa, coaja de portocala, sucul de portocala, mierea si ½ lingurita sare. Amesteca bine si adu totul la punctul de fierbere, apoi da focul la mic si lasa sosul sa fiarba timp de 3 minute. Stinge apoi focul si adauga mustarul simplu si mustarul de Dijon.

Toarna sosul peste pui si coace totul timp de 30 de minute sau pana cand puiul este bine facut.

Scoate puiul pe un platou, lasand sosul in tava. Adauga cate o bucatica de unt in sos si amesteca bine pana se topeste si se incorporeaza in compozitie. Continua cu restul de unt, apoi toarna sosul peste pui.

Cum se serveste puiul glazurat cu miere, mustar si portocale

Serveste puiul glazurat cu miere, mustar si portocale alaturi de o garnitura de orez simplu si un pahar de vin alb.

Sursa foto: eastmanscorner.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete