Pieptul de pui la cuptor cu mere este un preparat foarte aromat, care se poate servi cand iti doresti o cina usoara.

Ingrediente piept de pui la cuptor cu mere
  • 1/2 kg piept de pui la cuptor cu mere
  • 3 mere acrisoare
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 gutui
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lamaie
  • 1 catel usturoi
  • sare
  • piper
Cum se prepara piept de pui la cuptor cu mere

Taie pieptul de pui in bucati egale. Curata usturoiul in feliute, pe care le folosesti la impanarea pieptului de pui.

Pune uleiul intr-un vas termorezistent, apoi aseaza carnea impanata si unge-o deasupra cu unt. Condimenteaza totul cu sare si piper.

Adauga dupa 10 minute si doua linguri de apa. Intre timp, curata merele, taie-le in sferturi si adauga-le langa piept. Presara zaharul, scortisoara si zeama de lamaie, dar mai lasa tava la cuptor pana ce pieptul de pui se rumeneste usor.

Cum se serveste pieptul de pui la cuptor cu mere

Serveste friptura calda.

Foto: health.com
 

  •   2012-08-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii