Feluri principale

#busuioc #piept de pui # retete pui

Piept de pui marinat cu usturoi si busuioc

Pieptul de pui marinat cu usturoi si busuioc este un preparat ideal pentru mesele usoare, in familie. Este aromat si gustos, ideal alaturi de o portie de piure de cartofi cu patrunjel.


Ingrediente pentru pieptul de pui marinat cu usturoi si busuioc

 

  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml otet balsamic
  • 2 catei de usturoi
  • 5 frunze busuioc proaspat
  • 4 piepti de pui
  • sare
  • piper


Cum se prepara pieptul de pui marinat cu usturoi si busuioc


Intr-un bol amesteca uleiul de masline cu otetul balsamic, usturoiul, busuiocul tocat, sarea si piperul. Adauga pieptii de pui, acopera cu o folie si da la frigider pentru minim 2 ore. Ideal este sa lasi pieptul la marinat timp de 24 de ore.

Inainte cu 20 de minute de a gati, scoate pieptul de la frigider. Unge o tigaie - gratar cu putin ulei de masline si lasa la incins. Adauga apoi pieptii de pui si lasa pe foc pana cand sunt bine facuti.

Scoate pe o tava si lasa sa se raceasca timp de 10 minute. Feliaza si serveste cu busuioc proaspat tocat.


Cum se serveste pieptul de pui marinat cu usturoi si busuioc


Pieptul de pui marinat cu usturoi si busuioc se serveste ca atare. Il poti servi si cu diverse garnituri de legume.

 

  •   2012-10-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii