Pieptul de pui umplut cu ciuperci si usturoi este un preparat foarte gustos, datorita combinatiei de carne slaba de pui cu aroma de usturoi si textura ciupercilor. Se prepara destul de usor, cu ingrediente simple.
Ingrediente pentru piept de pui umplut cu ciuperci si usturoi
- 2 piepturi de pui
- 120 grame ciuperci
- 2 catei de usturoi tocati
- 15 grame unt
- 15 grame pesmet
- 1 legatura de patrunjel tocat
- 1 legatura de coriandru tocat
- sare si piper
Cum se prepara pieptul de pui umplut cu ciuperci si usturoi
Spala ciupercile si taie-le marunt. Topeste untul intr-o tigaie, adauga usturoiul, lasa-l cateva secunde, apoi pune ciupercile si amesteca. Lasa totul la foc mediu vreo 10 minute. Amesteca din cand in cand.
Incinge cuptorul la 200 grade Celsius.
Adauga patrunjelul si coriandrul in compozitia cu ciuperci, asezoneaza cu sare si piper, apoi pune si pesmetul. Acesta ar trebui sa absoarba ultimele picaturi de lichid care ar mai putea exista in tigaie. Amesteca bine compozitia, astfel incat sa-ti rezulte un fel de pasta, adica umplutura ta pentru pui. Ia tigaia de pe foc si las-o sa se raceasca.
Fa cate o taietura in fiecare piept de pui si indeasa in fiecare cate o jumatate din umplutura. Foloseste niste scobitori ca sa inchizi apoi taietura. Baga puiul la cuptor pe o tava, asezandu-l in partea cea mai de sus. Lasa-l la cuptor in jur de 25 de minute.
Cum se serveste pieptul de pui umplut cu ciuperci si usturoi
Inainte de servire, se scot scobitorile din el. Poate fi servit alaturi de o garnitura de cartofi. O alta varianta o reprezinta un pat de legume facute la cuptor sau fierte. De asemenea, pieptul de pui umplut cu ciuperci si usturoi merge foarte bine cu orez condimentat.