Feluri principale

#rata #otet #carne

Piept de rata cu sos balsamic

Pieptul de rata cu sos balsamic este un preparat potrivit pentru un praz consistent si savuros. Reteta este foarte simpla si are putine ingrediente.

Ingrediente pentru piept de rata
 

  • 4 jumatati piept de rata
  • 6 linguri otet balsamic
  • sare si piper dupa gust
     

Cum sa prepari pieptul de rata cu sos balsamic
 

Cresteaza bucatile de carne in linii paralele, oblice. Pune intr-o cratita 5 linguri de otet balsamic, intr-un strat suficient de gros incat sa poti acoperi partea de jos a pieptului de rata. Aseaza apoi carnea in cratita, cu carnea in jos si partea cu grasime in sus, acopera si las-o la marinat cam 20 de minute , la temperatura camerei. Daca nu te grabesti, o poti pune in frigider, pentru doua ore. In ultima jumatate de ora, scoate-o din frigider.

Pune o tigaie pe foc si aseaza carnea de rata marinata . Prajeste-o pana devine crocanta, cam 5 minute. Nu uita sa folosesti un capac, pentru a evita sa sara stropi din tigaie. Scurge grasimea din tigaie si lasa carnea intre 5 si 10 minute, in functie de cat de patrunsa vrei sa fie.
Scoate pieptul de rata din tigaie si taie-l in felii mari.
 

Cum se serveste pieptul de rata cu sos balsamic
 

Se serveste imediat, garnisit cu restul de otet balsamic. Poti sa-l servesti cu frunze de salata sau cu o garnitura de legume .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului