Pieptul de rata cu sos balsamic este un preparat potrivit pentru un praz consistent si savuros. Reteta este foarte simpla si are putine ingrediente.
Ingrediente pentru piept de rata
- 4 jumatati piept de rata
- 6 linguri otet balsamic
-
sare si piper dupa gust
Cum sa prepari pieptul de rata cu sos balsamic
Cresteaza bucatile de carne in linii paralele, oblice. Pune intr-o cratita 5 linguri de otet balsamic, intr-un strat suficient de gros incat sa poti acoperi partea de jos a pieptului de rata. Aseaza apoi carnea in cratita, cu carnea in jos si partea cu grasime in sus, acopera si las-o la marinat cam 20 de minute , la temperatura camerei. Daca nu te grabesti, o poti pune in frigider, pentru doua ore. In ultima jumatate de ora, scoate-o din frigider.
Pune o tigaie pe foc si aseaza carnea de rata marinata . Prajeste-o pana devine crocanta, cam 5 minute. Nu uita sa folosesti un capac, pentru a evita sa sara stropi din tigaie. Scurge grasimea din tigaie si lasa carnea intre 5 si 10 minute, in functie de cat de patrunsa vrei sa fie.
Scoate pieptul de rata din tigaie si taie-l in felii mari.
Cum se serveste pieptul de rata cu sos balsamic
Se serveste imediat, garnisit cu restul de otet balsamic. Poti sa-l servesti cu frunze de salata sau cu o garnitura de legume .