O cina poate fi preparata in doar 30 de minute! Pieptul de rata cu sos de afine este un preparat lejer, foarte gustos, de care pur si simplu ai sa te indragostesti.
Ingrediente pentru pieptul de rata cu sos de afine
- 4 portii piept de rata dezosat
- 1/4 lingurita amestec de piper negru, cuisoare, scortisoara, seminte de fenicul si anason macinat
- sare
- 3 linguri lichior crema de mure
- 5 linguri vin rosu
- 1/2 baton de scortisoara
- 1 anason stelat
- 1 portocala
- 300 g afine
- 2 lingurite ghimbir
Cum se prepara pieptul de rata cu sos de afine
Presara pe pieptul de rata mixul de condimente. Intr-o craticioara, pune lichiorul de mure, vinul, batonul de scortisoara, anasonul si coaja de la o portocala.
Prajeste pieptul de rata intr-o tigaie fara ulei pana cand se rumeneste bine carnea. Spala afinele si adauga-le in amestecul de vin. Stoarce si portocala si adauga jumatate din zeama peste vin, apoi lasa sa mai dea in clocot inca 5 minute. Scoate afinele deoparte, amesteca sosul cu ghimbirul si cu restul de zeama de portocale. Da din nou in clocot si amesteca pana ce se ingroasa. La final, adauga afinele.
Cum se serveste pieptul de rata cu sos de afine
Pieptul de rata se feliaza si se serveste stropit cu sosul de afine. Poti adauga si o garnitura de cartofi fierti.
Sursa foto: kwongeats.blogspot.com