Pieptul de rata cu vin de Porto si sos de cirese este un preparat care pare complicat. In realitate, ingredientele nu sunt nici multe, nici complicate. Pregateste aceasta mancare cand ai invitati la masa .
Ingrediente pentru pieptul de rata cu vin de Porto si sos de cirese
- 4 bucati piept de rata dezosat
- piper negru macinat
- sare
- 1 ceapa salota , tocata
- 1/4 cana vin de Porto
- 1/3 cana suc de portocale
- 1 lingurita coaja de portocale
-
1/2 cana cirese taiate.
Cum se prepara pieptul de rata cu vin de Porto si sos de cirese
Da carnea de rata cu sare si piper. Cresteaza pielea de pe pieptul de rata si apoi pune carnea intr-o tigaie, cu pielea in jos. Lasa carnea pe foc pana cand incepe sa-si schimbe culoarea, in jur de 10 minute. Intoarce carnea si las-o cam 3 minute. Apoi aseaza pieptul de rata intr-o tava si baga tava la cuptor, la 22 grade Celsius, pentru 12 minute. Scoate apoi tava si las-o sa stea 5 minute.
Scurge grasimea si pune carnea inapoi intr-o tigaie. Adauga ceapa si soteaza. Toarna vinul de Porto si sucul de portocale. Adauga coaja de portocale si ciresele si lasa sa fiarba panna cand da in clocot. Mai tine mancarea pe foc vreo 5 minute, astfel incat lichidul sa se ingroase. Zdrobeste ciresele pentru a obtine un sos gros.
Cum se serveste pieptul de rata cu vin de Porto si sos de cirese
Se feliaza pe diagonala si se serveste cu sosul de cirese si de vin.