Feluri principale

#smantana #parmezan #cartofi #patrunjel

Pierogi

Pieorgi sunt preparate traditionale poloneze, care se consuma in special de Craciun. Au un gust foarte bun si sunt foarte aromate. Pentru umplutura poti folosi si bacon prajit si alte condimente. Se servec fierbinti, cu smantana pe deasupra.
 

Ingrediente pentru pierogi
 

  • 250 grame faina
  • 1 ou mare
  • 100 grame smantana
  • 50 grame unt
  • 5 cepe
  • 5
  • 250 grame parmezan ras
  • patrunjel
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara pierogi
 

Pentru a prepara aluatul, mesteca faina cu putina sare. Intr-un alt bol amesteca ouale si adauga-le apoi peste mixtura cu faina. Adauga o jumatate de ceasca de smantana si untul. Amesteca toate ingredientele bine, pana obtii un aluat consistent. Ai grija sa nu aiba cocoloase.

Inveleste apoi aluatul intr-o folie de plastic si da-l la frigider timp de 30 de minute. Cel mai bine este sa il faci cu o zi inainte si sa il lasi la frigider peste noapte.

Pune cartofi la fiert, pana sunt moi. Intr-o tigaie incinge putin unt. Adauga o ceapa tocata. Lasa ceapa sa se caleasca cateva minute. Cand cartofi sunt bine fierti, curata-i de coaja si amesteca-i cu ceapa calita. Amesteca bine toate ingredientele. Adauga si parmezanul ras, sarea si piperul. Amesteca bine totul. Adauga si patrunjelul tocat.

Intinde aluatul si cu ajutorul unui pahar decupeaza cercuri. Pe fiercare cerc pune cate o lingura din compozitia cu cartofi si parmezan. Deasupra pune inca un cerculet de aluat. A grija sa lipesti bine marginile. Preseaza marginile cu o furculita.

Pune apoi bucatile de pierogi intr-o cratita cu apa fierbinte. Lasa pierogi sa fiarba, timp de 10 minute. Sunt gata atunci cand plutesc.

Cand sunt gata, ia-i din cratita si scurge-i bine de apa.

Intr-o tigaie cu unt incins, caleste si celelalte 4 cepe. Caleste-le timp de cateva minute, pana devin moi. Adauga apoi peste ceapa calita si bucatile de pierogi. Lasa-le sa se prajeasca pana devin crocante.
 

Cum se servesc pierogi
 

Pierogi se servesc fierbinti, cu smantana pe deasupra.

  •   2010-12-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii