O mancare pe baza de orez si carne de pui este un preparat fumat si gustos, potrivit pentru pranz sau cina.
 

Ingrediente pentru pilaf cu pui, coriandru si migdale
 

  • 2 linguri ulei de masline
  • 6 fileuri de pui, taiate in bucati de 3 cm
  • 1 ceapa taiata fin
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 1 ardei iute verde, fara seminte, taiat
  • 2 linguri coriandru macinat
  • 1 lingura seminte de cumin
  • 8 frunze de curry
  • 1 1/2 cana orez basmati
  • 2 4/4 cani supa de pui
  • 1 1/2 cani mazare
  • 1/2 cana migdale prajite
  • crengute de menta
  • coriandru.
     

Cum se prepara pilaful cu pui, coriandru si migdale
 

Incinge jumatate din ulei intr-o tigaie. Adauga carnea de pui si prajeste 3 minute, apoi pune deoparte.

Pune in tigaie ceapa, ghimbirul si ardeiul iute. Soteaza 5 minute. Adauga coriandrul, cuminul si curry-ul, amesteca si lasa pe foc 1 minut, pana cand isi elibereaza aromele. Adauga orezul si puiul, apoi amesteca. Toarna supa de pui si asteapta pana da in clocot. Da focul mai mic, acopera si fierbe mancarea 12 minute, pana cand orezul a absorbit lichidul. Ia de pe foc si adauga mazarea. Acopera si lasa sa stea 10 minute.
 

Cum se serveste pilaful cu pui, coriandru si migdale
 

Presara migdalele si adauga menta si coriandru.


Sursa foto : lifestylefood.com.au
 

  •   2011-10-05
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.