Feluri principale

#migdale #retete #pilaf #fructe uscate #pilaf de bulgur

Pilaf de bulgur cu migdale si fructe uscate

Pilaful de bulgur cu migdale si fructe uscate este un preparat delicat, ideal pentru cinele in familie. Are o aroma orientala, plina de savoare. Se serveste cu patrunjel tocat.

Ingrediente pentru pilaful de bulgur cu migdale si fructe uscate


20 ml ulei de masline
1 ceapa rosie tocata
175 grame bulgur
350 ml supa de pui
50 grame fulgi de migdale
50 grame caise uscate
50 grame prune feliate
3 grame scortisoara
patrunjel
sare
piper.

Cum se prepara pilaful de bulgur cu migdale si fructe uscate

Incinge o lingura de ulei de masline intr-o cratita. Adauga ceapa si caleste pana cand se inmoaie. Adauga bulgurul si lasa pe foc timp de 5 minute.

Toarna in cratita si supa de pui, amesteca si lasa pe foc pana da in clocot. Da focul mai mic, acopera si mai lasa la fiert timp de 15 minute. Lasa apoi deoparte timp de 5 minute.

Intr-o tigaie incinge restul de ulei. Adauga migdalele si lasa-le pe foc pana devin aurii. Scoate-le si adauga in tigaie scortisoara si fructele uscate. Lasa pe foc timp de 5 minute.

Adauga apoi in pilaf fulgii de migdale, fructele uscate si prunele. Asezoneaza cu sare si piepr. La final adauga si patrunjelul.

Cum se serveste pilaful de bulgur cu migdale si fructe uscate

Pilaful de bulgur cu migdale si fructe uscate se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului