Pilaful de orez cu sofran este un preparat delicat, foarte aromat, care aminteste de orient. Se serveste cald, ca atare.
Ingrediente pentru pilaful de orez cu sofran
10 grame sofran
10 grame unt clarificat
4 pastai de cardamom
1 baton de scortisoara
4 cuisoare
10 boabe de piper
500 grame orez cu bob lung
sare
coaja rasa de la o portocala
20 grame fistic
20 grame migdale tocate
20 grame stafide.
Cum se prepara pilaful de orez cu sofran
Intr-un bol toarna putina apa fierbinte. Adauga sofranul si lasa deoparte. Incinge untul intr-o cratita. Adauga cardamomul, scortisoara, cuisoarele si piperul. Lasa pe foc timp de 2 minute.
Adauga apoi orezul si lasa pe foc timp de 3 minute, fara sa amesteci. Ia apoi de pe foc si adauga peste orez patru cani de apa fierbinte. Adauga si doua lingurite de sare si amesteca usor. Adauga apoi si sofranul si apa in care a stat. Amesteca bine.
Pune cratita pe foc si adauga si coaja de lamaie. Acopera si lasa la foc mic timp de 20 de minute. Intre timp, prajeste putin fisticul si migdalele.
Dupa 20 de minute, scoate din orez condimentele care se gasesc deasupra si adauga stafidele. Mai lasa pe foc 5 minute. La final adauga fisticul si migdalele.
Cum se serveste pilaful de orez cu sofran
Pilaf de orez cu sofran se serveste ca atare.
Pilaf de orez cu sofran
Pilaf de orez cu sofran Pilaful de orez cu sofran este un preparat delicat, foarte aromat, care aminteste de orient. Se serveste cald, ca atare.- 2012-05-04 2012-05-04
Articole din mancare
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu