Piureul de cartofi cu bourbon este un preparat consistent si aromat, potrivit pentru sezonul rece. Bourbonul confera un gust aparte acestui fel de mancare, astfel incat poate fi servit si la o ocazii speciale.
Ingrediente pentru piure de cartofi cu bourbon
- 1.3 kg cartofi dulci, cuburi
- 3 linguri Whisky bourbon
- 4 linguri unt
- 4 linguri zahar brun
- 2 lingurite extract de vanilie
Cum se prepara piureul de cartofi cu bourbon
Pune cartofii intr-o oala, acopera-i cu apa, adauga 1 lingura de sare si fierbe-i bine. Scurge-i si pune-i inapoi in oala. Da focul la minim. Toarna bautura alcoolica, adauga untul si paseaza totul. Adauga zaharul brun si extractul de vanilie si amesteca piureul.
Cum se serveste piureul de cartofi cu bourbon
Serveste piureul simplu, garnisit cu frunze de salvie sau impreuna cu o friptura de vita sau de pui. Acest timp de piure poate fi combinat si cu legume precum sparanghel sau pastai de fasole.
Sursa foto: whatwouldcathyeat.com