Feluri principale

#piure #unt #ceapa verde #cartofi #smantana

Piure de cartofi cu ceapa verde

Piureul de cartofi cu ceapa verde are o consistenta cremoasa si fina. Este gustos si sanatos si se prepara foarte repede. Poate fi servit atat simplu, cat si cu diverse salatate sau preparate din carne la gratar.
 

Ingrediente pentru piure de cartofi cu ceapa verde
 

 

Cum se prepara piureul de cartofi cu ceapa verde
 

Curata cartofii de coaja si taie-i in felii groase. Pune-i la fiert in apa cu sare.

Cat timp se fierb cartofii, intr-o tigaie incinge untul. Adauga smantana si lasa sa fiarba cateva minute. Amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi.

Toaca ceapa si adaug-o peste amestecul de smantana cu unt. Amesteca bine.

Cand cartofii s-au fiert, amesteca-i bine cu o paleta sau cu mixerul, pana obtii un piure fin. Adauga compozitia cu ceapa verde. Amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper.
 

Cum se serveste piureul de cartofi cu ceapa verde
 

Piureul de cartofi cu ceapa verde se serveste fierbinte, simplu sau cu diverse salate .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului