Piureul de dovlecei si marar poate constitui un preparat potrivit pentru a fi servit pe post de garnitura. Serveste-l cu peste, legume sau carne de pui.
 

Ingrediente pentru piureul de dovlecei si marar
 

  • 1 dovlecel
  • apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 cana lapte batut
  • 1 lingura marar proaspat
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata
  • 1 1/2 lingura supa de pui
  • 1 lingurita piper negru macinat.
     

Cum se prepara piureul de dovlecei si marar
 

Pune apa la fiert intr-o oala. Cand incepe sa fiarba, adauga sarea. Taie dovleceii in bucati mici si adauga-i in apa fiarta . Lasa-i sa fiarba cam 4 minute, pana cand se inmoaie, apoi scurge-i bine.

Pune-i intr-un blender, impreuna cu laptele batut, mararul si nucsoara. Proceseaza pana cand obtii un piure neted. Daca piureul este prea gros, toarna supa de pui astfel incat piureul sa devina mai lichid. Asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust.
 

Cum se serveste piureul de dovlecei si marar
 

Cu peste sau legume fierte .


Sursa foto: kalofagas.ca
 

  •   2011-09-28
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.