Piureul de telina si cartofi este cremos, gustos si aromat. Este ideal ca garnitura pentru diverse preparate din carne.


Ingrediente pentru piureul de telina si cartofi

 

  • 1 telina curatata si taiata in cubulete
  • 1 ramurica de cimbru proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • 5 cartofi curatati si taiati in cubulete
  • 50 ml lapte
  • 20 grame unt
  • sare
  • piper


Cum se prepara piureul de telina si cartofi


Intr-o cratita adauga telina, cimbrul si usturoiul si acopera cu apa rece. Lasa pe foc pana cand da in clocot.

Da focul mai mic si adauga doua lingurite de sare. Adauga apoi si cartoful. Mai lasa pe foc pana cand legumele sunt foarte moi.

Scurge apoi de apa si tranfera legumele intr-un blender. Adauga laptele si untul si mixeaza bine, pana obtii un piure. Asezoneaza cu sare si piper. Transfera piureul pe un platou si garnisest cu cimbru. Adauga si un cubulet de unt.


Cum se serveste piureul de telina si cartofi


Piureul de telina si cartofi se serveste cald, cu diverse preprate din carne.

 

  •   2012-09-25
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.