Ingredinte pentru piureul irlandez
- 1 kilogram de cartofi
- 4 linguri de smantana, la temperatura camerei
- 5 linguri de unt, la temperatura camerei
- o cana de lapte, cald
- 3 cepe verzi
- sare
- piper
Cum se prepara piureul irlandez
Curata cartofii de coaja si taie-i cubulete. Pune-i la fiert intr-o oala cu apa si sare. Cand sunt fierti scurge apa si paseaza-i. Incorporeaza apoi trei linguri de unt, smantana si daca este necesar, adauga putin lapte pentru a-l subtia. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
La final, incorporeaza ceapa verde, tocata marunt.
Adauga piureul intr-un castron mare si pune deasupra cele doua linguri de unt, ramase, cat este inca fierbinte.
Cum se serveste piureul irlandez
Serveste piureul imediat ce untul de topeste. Il poti servi ca atare sau ca garnitura alaturi de friptura.
Sursa foto: thecafesucrefarine.com