Daca dai o petrecere la gratar sau pur si simplu vrei sa petreci cateva ore in aer liber cu familia, foloseste-te de gratarul din curte pentru a face pizza. Aluatul trebuie facut cu aproximativ 2 ore inainte.
Ingrediente pentru pizza la gratar cu rosii, busuioc si branza
Pentru blat
- 1 pachet drojdie uscata
- 1 lingura busuioc proaspat, tocat
- 1 lingura ulei de masline
- 3 1/3 cana faina2 catei usturoi
- 2 lingurite sare
-
zahar
Pentru topping
- 3 linguri busuioc proaspat, tocat
- 1 lingurita usturoi tocat
- ½ cana ulei de masline
- 2 cani Mozzarella
- ¼ cana sos de rosii
- 1 cana rosii taiate
- ¼ cana ardei copti
-
¼ cana masline negre
Cum se prepara pizza la gratar cu rosii, busuioc si branza
Pune drojdia in apa calda, pentru a se dizolva. Apoi adauga un varf de cutit de zahar si amesteca. Adauga apoi sarea, uleiul si faina si amesteca, pentru a obtine un aluat. Framanta aluatul pe o suprafata fainoasa, apoi aseaza-l intr-un recipient uns bine, acopera si lasa la dospit cam o ora. Amesteca apoi in el usturoiul si busuiocul, apoi lasa-l din nou la dospit pentru aceeasi perioada.
Amesteca uleiul cu usturoiul si apoi pune-le in cuptorul cu microunde cateva secunde. Foloseste acest sos pentru a unge cu el gratarul.
Pregateste aluatul pentru pizza, facand atatea bucati cate doresti. Pune-le pe gratar si asteapta sa se umfle si sa prinda crusta in partea de jos. Apoi unge-le cu ulei, apoi cu sos de rosii. Adauga bucatele de rosii, masline negre, ardei copti, Mozzarella si busuioc.
Pune-le iar pe gratar si lasa-le pana cand branza s-a topit.
Cum se serveste pizza la gratar cu rosii, busuioc si branza
Se serveste imediat.