Feluri principale

#placinta #carne #vita

Placinta cu carne

Placinta cu carne este ideala pentru serile racoroase cand vrei sa mananci ceva fierbinte si savuros. Poti folosi atat carne de pui, cat si de vita. Placinta de carne se serveste calda. Daca iti place o poti servi si cu sos de parmezan.
 

Ingrediente pentru placinta cu carne
 

 

Cum se prepara placinta cu carne
 

Intr-un bol, amesteca carnea de vita cu putina faina. Amesteca bine ingredientele. Intr-o tigaie incinge 2 linguri de ulei. Adauga carnea de vita si prajeste-o pana capata o culoare maronie. Ai grija sa amesteci din cand in cand. Scoate carnea din tigaie si pune-o intr-un bol separat. Adauga in tigaie si restul de ulei. Adauga ceapa si morcovii s icaleste timp de 5 minute. Adauga apoi carnea de vita din nou in tigaie. Amesteca bine ingredientele.

Adauga supa de vita, patrunjelul, sarea si piperul. Lasa ingredientele pe foc pana dau in clocot. Da apoi focul mai mic, acopera cu un capac si mai lasa pe foc timp de ora, pana cand carnea de vita se fragezeste. Da apoi focul mai mare si ia capacul. Lasa compozitia pe foc pana cand sosul se intareste. Mai adauga dupa gust sare si piper. Transfera apoi compozitia intr-un bol rezistent la caldura si lasa sa se raceasca. Cand s-a racit, da umplutura la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp, tapeteaza o tava cu hartie de copt. Intinde aluatul pe tava si da la frigider pentru 30 de minute.

Unge o tava de placinta cu unt topit si intinde aluatul din frigider. Cu ajutorul unei furculite inteapa aluatul pe toata suprafata. Da tava la frigider pentru 15 minute. Scoate tava din frigider si da-o la cuptor pentru 10 - 15 minute. Adauga apoi umplutura cu carne peste aluat . Deasupra pune si cealalta foaie de aluat. Inteapa din nou aluatul cu furculita si unge aluatul de deasupra cu oul batut.

Da apoi placinta la cuptor pentru 15 minute, la foc mare. Da apoi focul mai mic si lasa placinta la cuptor timp de 25 - 30 de minute.
 

Cum se serveste placinta cu carne
 

Placinta cu carne se serveste fierbinte.

  •   2010-11-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii