Placinta cu carne de pui si vitel este consitenta si gustoasa. Este usor de preparat insa necesita mai mult timp la cuptor. Se poate servi si rece, fiind ideala pentru un picnic.

Ingrediente pentru placinta cu carne de pui si vitel


aluat de placinta
225 grame sunca feliata
225 grame pulpe de pui tocate
350 grame piept de pui tocat
300 grame carne de vitel tocata
coaja rasa de la o lamaie
1 ceapa mica tocata
50 grame unt
10 ml coniac
20 grame smantana
patrunjel tocat
salvie tocata
cimbru tocat.

Cum se prepara placinta cu carne de pui si vitel

Intinde aluatul intr-o tava rotunda si da la rece pana cand pregateasti umplutura.

Pentru umplutura amesteca toate ingredientele, in afara de salvie. Asezoneaza cu sare si piper. Toarna compozitia peste aluat. Deasupra adauga salvia. Intinde apoi a doua foaie de aluat si preseaza bine pe margini.

Unge aluatul cu ou si da la cuptorul incins pentru 3 ore. Cand este gata scoate de la cuptor si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Cum se serveste placinta cu carne de pui si vitel

Placinta cu carne de pui si vitel se serveste ca atare, cu castraveti murati si capere.
 

  •   2012-07-25
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii