Placinta cu crema de cartofi se prepara usor si are un gust foarte bun. Combinatia de cartofi, smantana , parmezan ras si bacon crocant este savuroasa. Aceasta placinta este ideala pentru serile racoroase, atunci cand ai pofta de ceva gustos.
Ingrediente pentru placinta cu crema de cartofi
- aluat pentru placinta
- 500 grame de piure de cartofi
- 100 grame frisca lichida
- 10 grame unt
- 50 grame branza
- 100 grame smantana
- 2 oua
- pudra de usturoi
-
piper
- 300 grame parmezan ras
- o ceapa mica rasa
- 250 grame bacon prajit crocant.
Cum se prepara placinta cu crema de cartofi
Intinde aluatul intr-o forma de placinta si da la cuptorul incins, timp de 10 - 15 minute.
Intr-un bol amesteca piureul de cartofi, frisca lichida si untul. Cu ajutorul unui mixer amesteca branza cu smantana, ouale, sarea, pudra de usturoi si piperul. Amesteca totul bine pana obtii o pasta omogena. Adauga compozitia cu cartofi si mai amesteca cateva minute.
Adauga apoi parmezanul ras, ceapa si bacon-ul. Amesteca totul bine.
Toarna compozitia in tava cu aluat si da la cuptor pentru 40 - 45 de minute.
Cum se serveste placinta cu crema de cartofi
Placinta cu crema de cartofi se serveste ca atare.