Placinta cu pui , bacon si salvie este o mancare satioasa si foarte parfumata. Este ideala pentru cinele in familie.

Ingrediente pentru placinta cu pui, bacon si salvie

10 ml ulei de masline

800 grame carne de pui

3 felii de bacon tocate

1 praz tocat

10 grame faina

1 catel de usturoi

50 ml vin alb sec

100 ml supa de pui

180 ml lapte

10 grame salvie proaspata

200 grame mazare

aluat

10 ml lapte

Cum se prepara placinta cu pui, bacon si salvie

Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge cu ulei o tava ceramica . Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga carnea de pui tocata in cuburi.

Transfera apoi carnea intr-un bol. Adauga baconul in tigaie si lasa pe foc timp de 2 minute. Adauga prazul si usturoiul. Lasa pe foc timp de 10 minute.

Adauga puiul si faina in tigaie. Lasa pe foc timp de 1 minut, dupa care torni si vinul. Adauga apoi si supa, laptele si salvia . Asezoneaza cu sare si piper.

Adauga si mazarea si amesteca. Toarna apoi compozitia in tava ceramica. Deasupra
lipeste o foaie de aluat si unge cu lapte. Da tava la cuptor pentru 30 de minute.

Cum se serveste placinta cu pui, bacon si salvie

Placinta cu pui, bacon si salvie se serveste ca atare.

Foto: whateversleft.org

  •   2012-03-19
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.