Placinta de somon cu spanac este usor de preparat si numai buna de savurat de intreaga familie. Somonul este bogat in acizi grasi omega 3 si 6, esentiali organismului, iar spanacul contine mult fier dar si numeroase vitamine. O combinatie ideala pentru un stil de viata sanatos!

Ingrediente pentru placinta de somon cu spanac

  • 500g file de somon
  • 500g spanac proaspat
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri muguri de pin
  • 3 oua
  • 1 legatura marar
  • aluat de foietaj
  • sare
  • piper proaspat macinat

Cum se prepara placinta de somon cu spanac

Intr-o tigaie nonaderenta adauga mugurii de pin si caleste-i la foc mediu pana devin aurii. Amesteca-i in continuu pentru a se praji pe toate partile.

Scoate-i pe o farfurie si adauga in aceeasi tigaie uleiul de masline si usturoiul pisat marunt. Cand incepe sa se caleasca adauga spanacul taiat bucatele ptrivite si caleste totul timp de 3-4 minute. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Adauga apoi mugurii de pin si mararul tocat marunt, amesteca bine si stinge focul. Lasa compozitia sa se raceasca la temperatura camerei.

Intre timp, taie somonul cubulete, cat mai mici si asezoneaza-l dupa gust cu sare si piper. Daca doresti il poti toca la masina de tocat.

Cand compozitia de spanac s-a racit, adauga ouale batute bine si amesteca totul foarte bine. La final incorporeaza si pestele.

Intr-o tava unsa cu ulei adauga o foaie de aluat si adauga compozitia obtinuta. La final acopera cu alta foaie de aluat si coace placinta timp de 25-30 de minute la cuptorul incins la 180oC.

Cum se serveste placinta de somon cu spanac

Serveste placinta de somon cu spanac calda, alaturi de un pahar de vin alb, demisec.

Sursa foto: sobeys.com

  •   2017-07-25
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii