Ingrediente pentru placinta de somon cu spanac
- 500g file de somon
- 500g spanac proaspat
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri muguri de pin
- 3 oua
- 1 legatura marar
- aluat de foietaj
- sare
- piper proaspat macinat
Cum se prepara placinta de somon cu spanac
Intr-o tigaie nonaderenta adauga mugurii de pin si caleste-i la foc mediu pana devin aurii. Amesteca-i in continuu pentru a se praji pe toate partile.
Scoate-i pe o farfurie si adauga in aceeasi tigaie uleiul de masline si usturoiul pisat marunt. Cand incepe sa se caleasca adauga spanacul taiat bucatele ptrivite si caleste totul timp de 3-4 minute. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Adauga apoi mugurii de pin si mararul tocat marunt, amesteca bine si stinge focul. Lasa compozitia sa se raceasca la temperatura camerei.
Intre timp, taie somonul cubulete, cat mai mici si asezoneaza-l dupa gust cu sare si piper. Daca doresti il poti toca la masina de tocat.
Cand compozitia de spanac s-a racit, adauga ouale batute bine si amesteca totul foarte bine. La final incorporeaza si pestele.
Intr-o tava unsa cu ulei adauga o foaie de aluat si adauga compozitia obtinuta. La final acopera cu alta foaie de aluat si coace placinta timp de 25-30 de minute la cuptorul incins la 180oC.
Cum se serveste placinta de somon cu spanac
Serveste placinta de somon cu spanac calda, alaturi de un pahar de vin alb, demisec.
Sursa foto: sobeys.com