Feluri principale

#bucatarie marocana # placinta cu harissa # retete cu iaurt

Placinta marocana cu sos de iaurt si harissa

Placinta marocana cu sos de iaurt si harissa este usor de preparat si foarte aromata. Se serveste ca atare, calda.


Ingrediente pentru placinta marocana cu sos de iaurt si harissa


500 grame carne tocata
1 catel de usturoi
5 grame ghimbir ras
2 grame seminte de chimion
2 grame coriandru
4 morcovi
2 sfecle rosii rase
75 grame merisoare uscate
100 grame muguri de pin
25 grame unt
20 ml ulei de masline
200 grame aluat
sare
piper.


Pentru sos:


30 grame harissa
200 ml iaurt grecesc
30 ml lapte
paprika.


Cum se prepara placinta marocana cu sos de iaurt si harissa


Intr-o tigaie caleste carnea tocata pana isi schimba culoarea. Adauga usturoiul, ghimbirul si condimentele. Asezoneaza cu sare si piper.

Adauga apoi morcovul, sfecla, merisoarele si o parte din mugurii de pin. Lasa pe foc timp de 15 minute.

Intr-un bol amesteca untul topit cu uleiul. Unge o tava cu acest amestec, intinde o foaie de aluat si unge-o cu ulei. Toarna compozitia, adauga a doua foaie de aluat si unge cu ulei. Da tava la cuptor pentru 30 de minute. Presara restul de muguri de pin si mai da la cuptor pentru 15 minute.

Pentru sos, amesteca toate ingredientele.


Cum se serveste placinta marocana cu sos de iaurt si harissa


Placinta marocana cu sos de iaurt si harissa se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare