Feluri principale

#retete #ajunul craciunului #pomana porcului #retete craciun #retete traditionale romanesti

Pomana porcului cu mamaliguta

Pomana porcului cu mamaliguta este o mancare traditionala in aceasta perioada, cu precadere in apropierea Craciunului. Iata mai jos cum sa prepari acest delicios preparat.


Ingrediente pomana porcului cu mamaliguta

-700 de g carne proaspata de porc, mai grasa;
-500 de g carnati de porc de casa;
-2 linguri de ulei;
-4 catei de usturoi;
-2 foi de dafin;
-sare, boia, piper dupa gust;
-un pahar de apa.


Cum se prepara pomana porcului cu mamaliguta

Dupa ce ai spalat carnea bine, tai-o in bucati nici prea mari, nici prea mici si pune-o in ceaun alaturi de apa. Dupa vreo 15-20 de minute de fiert la foc mic sau pana apa a scazut, adauga uleiul si lasa sa se rumeneasca bine. Dupa cateva minute adauga usturoiul, foile de dafin si restul condimentelor.


Cum se serveste pomana porcului cu mamaliguta

Asezoneaza pomana porcului cu mamaliguta proaspata, branza si muraturi. Pofta buna!

Sursa foto: farm3.static.flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare