Porcul cu citrice si paste este un preparat potrivit pentru masa de sarbatori. Cu o aroma racoritoare de citrice, acest fel de mancare este satios si gustos.


Ingrediente pentru porcul cu citrice si paste

  • 1 lingurita chimion macinat
  • 250 grame muschi de porc taiat fasii
  • 10 ml ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml supa de pui
  • 100 ml suc de portocale
  • 20 ml otet balsamic
  • 10 grame zahar brun
  • 2 morcovi
  • 1 lingurita amidon
  • 2 cepe verzi tocate
  • 250 grame paste fierte
  • sare
  • piper


Cum se prepara porcul cu citrice si paste

Amesteca intr-un bol chimionul, sarea, piperul si carnea de porc. Intr-o cratita, incinge uleiul si caleste carnea si usturoiul, timp de 5 minute, pana cand isi schimba culoarea.

Intr-o alta oala amesteca supa de pui, sucul de portocale, otetul si zaharul brun. Pastreaza un sfert de cana din acest amestec. Toarna restul de lichid in cratita cu carnea de porc. Adauga si morcovii tocati.

Lasa totul pe foc pana cand da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa la fiert timp de 10 minute.

In supa oprita adauga amidonul si toarna apoi treptat peste carne. Adauga si ceapa verde si lasa pe foc pana da in clocot. Amesteca apoi si pastele.


Cum se serveste porcul cu citrice si paste

Porcul cu citrice si paste se serveste cu putin parmezan ras si patrunjel tocat.


Sursa foto: tehwaynefood.blogspot.com

  •   2012-12-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii