Feluri principale

#porc #carne #ananas #jeleu #scortisoara #mancare craciun

Porc glazurat de Craciun

De pe masa de Craciun, nu poate sa lipseasca jambonul de porc. Il poti pregati cu fructe si mirodenii pentru un plus de savoare.
 

Ingrediente pentru porc glazurat de Craciun
 

  • 5 kg 500 gr jambon de porc, gatit, intreg
  • 500 gr ananas de la conserva, zdrobit, cu suc
  • 1.2 cana jeleu de mere
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura amidon de porumb
  • ½ lingurita scortisoara macinata
     

Cum se prepara porcul glazurat de Craciun
 

Cu exceptia carnei de porc, pune toate celelalte ingrediente intr-o tigaie. Amesteca bine, pana cand amidonul se dizolva. Apoi tine pe foc pana incepe sa fiarba. Lasa-l astfel inca un minut.

Apoi pune carnea intr-o punga speciala pentru cuptor, toarna sosul din tigaie si aseaza punga intr-o tava, la cuptor.

Trebuie sa stea intre 2 ore si jumatate si 3 ore si un sfert, la o temperatura de 180 grade Celsius.
 

Cum se serveste porcul glazurat de Craciun
 

Se serveste imediat.

  •   2010-12-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii