De pe masa de Craciun, nu poate sa lipseasca jambonul de porc. Il poti pregati cu fructe si mirodenii pentru un plus de savoare.
 

Ingrediente pentru porc glazurat de Craciun
 

  • 5 kg 500 gr jambon de porc, gatit, intreg
  • 500 gr ananas de la conserva, zdrobit, cu suc
  • 1.2 cana jeleu de mere
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura amidon de porumb
  • ½ lingurita scortisoara macinata
     

Cum se prepara porcul glazurat de Craciun
 

Cu exceptia carnei de porc, pune toate celelalte ingrediente intr-o tigaie. Amesteca bine, pana cand amidonul se dizolva. Apoi tine pe foc pana incepe sa fiarba. Lasa-l astfel inca un minut.

Apoi pune carnea intr-o punga speciala pentru cuptor, toarna sosul din tigaie si aseaza punga intr-o tava, la cuptor.

Trebuie sa stea intre 2 ore si jumatate si 3 ore si un sfert, la o temperatura de 180 grade Celsius.
 

Cum se serveste porcul glazurat de Craciun
 

Se serveste imediat.

  •   2010-12-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii