Ingrediente prajitura cu lamaie
- 8 oua
- 250g zahar
- 250g unt
- 1 fiola esenta de vanilie
- 2 lamai mari
- 230g faina
- 800ml lapte
- un praf de sare sare
- zahar pudra, pentru ornat (optional)
Cum se prepara prajitura cu lamaie
Topeste untul si lasa-l sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Intre timp preincalzeste cuptorul la 150oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Separa albusurile de galbenusuri.
Pune galbenusurile intr-un bol pentru mixer si adauga zaharul si un praf de sare. Mixeaza totul foarte bine pana cand zaharul se topeste. Incorporeaza apoi untul (la temperatura camerei), vanilia si coaja de lamaie. Adauga apoi faina si zeama de lamaie.
Incalzeste usor laptele (cat sa nu fie de la frigider, insa nu il incalzi tare deoarece ouale se vor coagula) si incorporeaza-l in aluat, amestecand foarte bine.
Separat intr-un alt bol bate albusul spuma cu un praf de sare. Albusul este bine batut in momentul in care nu curge din bol. Adauga, cu ajutorul unei spatule, albusul peste compozitia preparata anterior si amesteca usor cu miscari circulare. Nu te speria daca vei observa “bucatele” de albus in compozitie. Este normal sa fie asa.
Adauga apoi aluatul in tava si coace-l timp de 40 de minute, sau pana cand suprafata prajiturii are culoarea maro-auriu.
Cum se serveste prajitura cu lamaie
Lasa prajitura sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei, apoi pudreaz-o cu zahar vanilat. Taie prajitura si serveste-o. Merge de minune alaturi de o limonada rece.
Sursa foto: anncoojournal.com