Feluri principale

# retete pui #pui #pui la cuptor

Pui aromat la cuptor, un deliciu pe care sa nu-l ratezi

Urmeaza sa ai invitati la masa sau nu stii ce sa mai gatesti? Iti recomandam o reteta simpla si rapida de pui la cuptor, aromat. Il poti servi ca atare sau alaturi de salate. In plus, nu vei petrece mult timp in bucatarie.

Ingrediente pentru puiul aromat la cuptor

  • 1 pui intreg
  • 1/4 cana mustar de Dijon
  • 1/2 lingura apa
  • 1/2 lingura pudra de chili
  • 5 catei de usturoi bine pisati
  • 3 linguri salvie tocata marunt
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
  • 2 linguri arei jalapeno, tocati marunt
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri unt

Pentru topping

  • 2 catei de usturoi, striviti
  • 2 linguri de ulei extravirgin
  • 1 cana pesmet
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1/4 piper cayenne
  • salt

Cum se prepara pentru puiul aromat la cuptor

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Intr-un blender adauga mustarul de Dijon, apa, pudra de chilli, jumatate din cantitatea de usturoi, salvia, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper si o lingurita ulei de masline. Mixeaza totul foarte bine.

Asezoneaza puiul cu amestecul obtinut si asaza-l intr-o tava cu piptul in sus.

Coace puiul timp de o ora si 20 de minute sau pana cand este bine patruns. Timpul de coacere poate diferi in functie de dimensiunile puiului. Asezoneaza apoi puiul cu zeama de la ardeii jalapeno si mai coace-l timp de 5 minute.

Intr-o tigaie adauga ardeii jalapeno patrunjelul, sucul de lamaie, usturoiul, untul, restul de salvie si de ulei. Amesteca totul la foc mic pana cand untul se topeste si condimentele incep sa emane unmiros placut.

Prepara si toppingul astfel: Intr-o alta tigaie adauga uleiul si usturoiul si rumeste-l pana devine auriu apoi scoate-l din tigaie. Adauga pesmetul, coaja de lamaie, patrunjelul, piperul cayenne si amesteca totul foarte bine, pana pesmetul incepe sa se rumeneasca. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Cum se serveste pentru puiul aromat la cuptor

Pune puiul pe un platou. Adauga deasupra sosul de ardei jalapeno si toarna pesmetul peste acesta. Serveste puiul cald, alaturi de o salata de sezon.

Sursa foto: realfood.tesco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete