Una din retetele clasice ale bucatariei italiene, puiul cacciatore poate cunoaste variante diverse, imbogatite fata de orginal. Iata ce reteta iti oferim noi.
Ingrediente pentru pui cacciatore cu ierburi aromate si bacon
- 1/2 pui (1 kg)
- 1 ceapa rosie
- 2 linguri ulei de masline
- 50 g bacon
- 2 fire rozmarin
- 2 fire cimbru
- 2 fire oregano
- 400 g rosii tocate
- 1 lingura otet de vin
- 1 lingurita zahar
- 300 ml apa
- 1 legatura patrunjel
Cum se prepara pui cacciatore cu ierburi aromate si bacon
Incalzeste uleiul intr-o cratita si pune la prajit puiul taiat bucati potrivite. Dupa ce prajesti puiul, rumeneste baconul, taiat fasii, apoi da-le deoparte, pe serveste de hartie.
In aceeasi cratita cu ulei, pune ceapa la calit, adauga ierburile aromate, taiate marunt, apoi cand ceapa este aurie pune rosiile, puiul bucati, fasiile de bacon, zaharul, otetul si apa.
Lasa puiul la fiert, la foc mic, circa 40 de minute, apoi asezoneaza mancarea si presara patrunjel tocat.
Cum se serveste puiul cacciatore cu ierburi aromate si bacon
Serveste puiul cu garnitura de orez, paste sau chiar mamaliga.