Ingrediente pentru reteta de pui cacciatore
- o lingura ulei de masline
- 800g piept de pui dezosat si depielitat, taiat in 8 parti egale
- sare
- piper negru pisat grosolan
- 200g ciuperci champignon
- 1 ardei gras, verde, taiat cubulete de aproximativ un centimetru
- 1 morcov, tocat marunt
- 3 catei de usturoi
- ½ pahar de vin
- ½ cana supa de pui
- 500g rosii taiate cubulete
- o ceapa medie, tocata marunt
- o lingurita oregano uscat
- 2 linguri otet balsamic
- 10 masline Kalamata, fara samburi,
- ½ legatura patrunjel, tocat marunt
Cum se prepara reteta de pui cacciatore
Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul de masline si pune-l la incins la foc mediu.
Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper. Pune puiul in tigaie si gateste-l pana se rumeneste, pe ambele parti. Cand este gata, scoate-l pe o farfurie.
In aceeasi tigaie in care ai gatit puiul, peste grasimea ramasa, adauga ceapa, ciupercile, ardeiul gras, morcovul si usturoiul si caleste-le pana incep sa se inmoaie. Adauga apoi vinul si supa de pui si lasa legumele sa fiarba la foc mic, pana cand lichidul este aproape evaporat. Adauga apoi rosiile, oregano, piper macinat grosolan si ameste bine pentru a se omogeniza. Asezoneaza cu sare dupa gust.
Adauga apoi si puiul peste compozitie si baga totul al cuptor timp de 20 de minute. Adauga peste acesta otetul balsamic si presara patrunjelul proaspat tocat deasupra.
Cum se serveste reteta de pui cacciatore
Serveste puiul cacciatore ca atare sau alaturi de o garnitura de legume.