Ingrediente pentru puiul caramelizat
- 1 ceasca sos de soia
- 1 ceasca zahar brun
- 1 ceasca apa
- 2 catei de usturoi, bine pisati
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
- 1/2 lingurita piper negru, macinat
- 1/2 lingurita oregano
- 1/2 lingurita piper cayenne (optional)
- 1/2 lingurita boia de ardei dulce
- 1 kg bucati de pui
Cum se prepara puiul caramelizat
Intr-un bol incapator adauga apa, sosul de soia, zaharul, usturoiul, ceapa, ghimbir, piperul, oregano, piperul cayenne si boiaua. Amesteca foarte bine pana la omogenizare. Adauga apoi bucatile de pui, avand grija ca sosul sa le cuprinda foarte bine. Acopera vasul si lasa puiul la frigider peste noapte.
Incinge gratarul si adauga puiul pe gratar. Gateste-l pana cand este foarte bine patruns, aproximativ 15 minute pe fiecare parte.
Cum se serveste puiul caramelizat
Serveste puiul marinat alaturi de o garnitura de legume la abur sau o garnitura simpla de orez. Merg de minune impreuna cu un pahar de vin rosu.
Sursa foto: allrecipes.com