Feluri principale

#pui #guava #ceapa

Pui copt in sos de guava

Pentru un praz savuros, cu un gust inedit, pregateste niste in sos de . Va fi gata in aproximativ 3 sferturi de ora.

Ingrediente pentru pui copt in sos de guava

  • 1 arpagic
  • ½ cepe mici, taiate
  • 2 catei de usturoi, taiati
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 3 kg carne de pui
  • 1 cana de pulpa de fruct de guava
  • ½ cana ketchup
  • ¼ ghimbir
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 cana suc de guava
  • 4 cani de apa
  • ¼ cani otet alb
  • 11/2 lingurite piper negru
     

Cum se prepara puiul copt in sos de guava

Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Pune arpagicul, ceapa, usturoiul si uleiul intr-un blender si amesteca-le. Asezoneaza carnea de pui cu sos din blender si las-o asa la marinat 20 de minute. Apoi aseaz-o intr-o tava unsa si pune-o la cuptor 40 de minute.

Pentru sosul de guava, amesteca pulpa fructului cu ketchupul, ghimbirul, zaharul, sucul de guava, apa si otetul. Ia sosul si pune-l la fiert 15 minute. Ar trebui sa devina mai gros.

Adauga sosul peste pui si mai lasa-l la cuptor vreo 10 minute, sa fie fraged.

Cum se serveste puiul copt in sos de guava

Puiul copt se serveste cu garnitura de orez. Daca vrei alta garnitura, alege fasolea sau morcovii in unt. De asemenea, poate fi combinat cu salata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare