Feluri principale

#pui #guava #ceapa

Pui copt in sos de guava

Pentru un praz savuros, cu un gust inedit, pregateste niste in sos de . Va fi gata in aproximativ 3 sferturi de ora.

Ingrediente pentru pui copt in sos de guava

  • 1 arpagic
  • ½ cepe mici, taiate
  • 2 catei de usturoi, taiati
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 3 kg carne de pui
  • 1 cana de pulpa de fruct de guava
  • ½ cana ketchup
  • ¼ ghimbir
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 cana suc de guava
  • 4 cani de apa
  • ¼ cani otet alb
  • 11/2 lingurite piper negru
     

Cum se prepara puiul copt in sos de guava

Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Pune arpagicul, ceapa, usturoiul si uleiul intr-un blender si amesteca-le. Asezoneaza carnea de pui cu sos din blender si las-o asa la marinat 20 de minute. Apoi aseaz-o intr-o tava unsa si pune-o la cuptor 40 de minute.

Pentru sosul de guava, amesteca pulpa fructului cu ketchupul, ghimbirul, zaharul, sucul de guava, apa si otetul. Ia sosul si pune-l la fiert 15 minute. Ar trebui sa devina mai gros.

Adauga sosul peste pui si mai lasa-l la cuptor vreo 10 minute, sa fie fraged.

Cum se serveste puiul copt in sos de guava

Puiul copt se serveste cu garnitura de orez. Daca vrei alta garnitura, alege fasolea sau morcovii in unt. De asemenea, poate fi combinat cu salata.

  •   2010-11-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii