Ingrediente pentru puiul copt in stil asiatic
- 1 pui intreg, taiat bucati
- 3 linguri ceapa tocata
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura radacina de ghimbir proaspat rasa
- 1 lingurita usturoi pisat
- 2 linguri miere
- 1 legatura ceapa verde tocata marunt
Cum se prepara puiul copt in stil asiatic
Intr-un bol incapator adauga ceapa tocata, sosul de soia, ghimbirul, usturoiul si mierea. Amesteca totul foarte bine apoi toarna continutul peste pui si amesteca totul foarte bine.
Asaza puiul in tava impreuna cu marinata si lasa totul sa stea la frigider timp de o ora. Acopera insa vasul inainte, ca mirosul sa nu intre in restul alimentelor din frigider.
Coace puiul la cuptorul incins la 200 de grade timp de 30 de minute apoi intoarce bucatile de pui pe partea cealalta. Adauga ceapa verde tocata si mai coace puiul timp de 5-10 minute sau pana cand este bine patruns.
Cum se serveste puiul copt in stil asiatic
Scoate puiul pe un platou si presara deasupra susan si patrunjel proaspat, tocat. Poti servi puiul ca atare sau alaturi de o garnitura de orez.
Sursa foto: taylormademarket.com