Feluri principale

#pui crocant #retete simple # retete pui #pui #retete rapide

Pui crocant, in sos de bere. O reteta simpla si rapida

Puiul crocant in sos de bere este o reteta ideala pentru cei care nu vor sa petreaca mult timp in bucatarie. Este usor de preparat, fiind o reteta ideala chiar si pentru bucatarii incepatori.

Ingrediente pentru puiul crocant in sos de bere

  • 1 pui intreg
  • 6-8 catei de usturoi
  • 3 linguri de unt topit
  • 1 lingura sos de soia
  • 150 ml bere
  • sare
  • piper
  • boia (iute sau dulce, dupa preferinte)

Cum se prepara puiul crocant in sos de bere

Spala puiul si usuca-l cu ajutorul unor prosoape de bucatarie de unica folosinta.

Cu ajutorul mainii indeparteaza usor pielea de pe carne, fara a o desface insa complet. Piseaza ustuoiul foarte bine si freaca puiul pe sub piele cu jumatate din cantitatea de usturoi, iar cealalta jumatate foloseste-o pentru a freca puiul prin interior.

Topeste untul si unge puiul pe dinafara. Asezoneaza dupa gust cu sare, piper si boia. Indicat este sa lasi puiul cateva ore la marinat, pentru a-si lua gust.

Adauga puiul intr-o tava, cu pieptul in jos si coace-l timp de 25 de minute la temperatura medie spre maxima. Scoate apoi tava si intoarce puiul cu pieptul in sus. Toarna peste el sosul format in tava si mai coace-l timp de 15-25 de minute, dand focul mai incet. Scoate din nou puiul si adauga peste acesta berea cu soia. Coace puiul in continuare timp de 10-20 de minute.

Cand este gata, lasa-l sa se racoreasca timp de 10-20 de minute inainte de a-l taia.

Cum se serveste puiul crocant in sos de bere

Serveste puiul crocant in sos de bere imediat alaturi de o garnitura de legume sau orez.

Sursa foto: housebeautiful.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului