Puiul cu lamaie si busuioc este un preparat potrivit pentru un meniu de vara. Poti face acest fel de mancare pentru pranz sau cina.

Ingrediente pentru pui cu lamaie si busuioc

1/2 cana ulei
1/4 cana suc de lamaie
2 lingurite otet din vin alb
1 lingurita coaja de lamaie rasa
2 catei usturoi
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru macinat
1/2 cana busuioc proaspat
2 bucati piept de pui, fara piele si os

Cum se prepara puiul cu lamaie si busuioc

Amesteca intr-un castron uleiul, sucul de lamaie, otetul, coaja de lamaie, usturoiul, sarea, piperul si busuiocul. Pune puiul intr-o cratita si toarna marinata peste el. Lasa carnea la marinat minim 30 de minute, la frigider. Pune puiul la grill-ul din cuptor cam 4 minute pe fiecare parte, pana se face bine.

Cum se serveste puiul cu lamaie si busuioc

Puiul se serveste garnisit cu felii de lamaie si frunze proaspete de busuioc.

Sursa foto: annarbor.com
Autor: Andra Rotaru

  •   2012-07-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii