Puiul cu caise este un preparat aromat si gustos, potrivit pentru serile friguroase de iarna, cand ai pofta de ceva cald si satios. Se prepara repede si se serveste ca atare.

Ingrediente pentru pui cu caise

750 grame caise tocate

50 grame zahar

10 ml otet de mere

1 kg piept de pui taiat in cubulete

40 ml ulei de masline

1 ceapa tocata

400 ml supa de pui

rozmarin tocat

scortisoara

20 grame sos picant

sare

piper.

Cum se prepara puiul cu caise

Intr-un bol amesteca caisele cu zaharul si otetul. Lasa la macerat cateva minute. Intr-o tigaie mare incinge trei linguri de ulei de masline si adauga puiul, pana cand se prajestepe ambele parti. Asezoneaza cu sare si piper.

Cand este gata, scoate pieptul de pui din tigaie si mai adauga o lingura de ulei de masline. Caleste apoi si ceapa. Dupa ce ceapa s-a calit adauga supa de pui.

Mixeaza aproape toate caisele intr-un blender, pana obtii un piure. Adauga piureul de caise peste ceapa si supa din tigaie. Adauga si scortisoara, rozmarinul si sosul picant si amesteca. Lasa sa clocoteasca, apoi da focul mai mic si mai lasa la fiert timp de 20 de minute.

Inainte de a servi, adauga in tigaie si pieptul de pui si restul de caise si lasa pe foc timp de 5 minute.

Cum se serveste puiul cu caise

Puiul cu caise se seveste ca atare.
 

  •   2012-02-08
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.