Puiul cu ceapa caramelizata este un preparat sanatos, usor de gatit si foarte savuros. Este ideal pentru momentele cand nu ai foarte mult timp la dispozitie. Se serveste cald, cu diverse garnituri din legume.

Ingrediente pentru puiul cu ceapa caramelizata


450 grame piept de pui
10 ml ulei de masline
100 grame ceapa tocata
100 grame gem de zmeura
10 ml otet balsamic
10 ml sos de soia
5 grame ghimbir
rozmarin
sare
piper.

Cum se prepara puiul cu ceapa caramelizata

Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper. Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga ceapa. Caleste timp de 3 - 4 minute, pana cand devine translucida. Adauga in tigaie si pieptul de pui.

Lasa la calit timp de 10 minute. Scoate apoi ceapa si puiul din tigaie. In sosul care a ramas in tigaie adauga gemul si restul de ingrediente. Lasa pe foc timp de 2 - 3 minute, amestecand continuu.

Adauga din nou ceapa si puiul in tigaie. Lasa pe foc timp de 5 minute, amestecand din cand in cand.

Cum se serveste puiul cu ceapa caramelizata

Puiul cu ceapa caramelizata se serveste calda, cu legume fierte si salata.
 

  •   2012-05-02
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.