Puiul cu ciuperci si orez brun este un preparat satios, usor si delicios. Este ideal pentru cinele in familie. Se serveste cu dovlecei fierti cu sos de usturoi.

Ingrediente pentru puiul cu ciuperci si orez brun


20 ml ulei de masline
500 grame piept de pui
300 grame ciuperci feliate
2 tije de telina feliate
cimbru proaspat tocat
420 ml supa de pui
200 grame orez brun
100 ml vin alb sec
2 dovlecei mici taiati in cubulete si fierti
sare
piper.

Cum se prepara puiul cu ciuperci si orez brun

Intr-o tigaie incinge uleiul. Adauga pieptul de pui taiat cubulete si lasa pe foc timp de 5 minute. Da focul mai mic, acopera tigaia si mai lasa carnea timp de 5 minute. Transfera apoi pe un platou.

In aceeasi tigaie adauga ciupercile, telina si simbrul. Lasa pe foc timp de 5 minute pana cand legumele s-au inmuiat. Amesteca continuu. Adauga apoi supa, orezul fiert, vinul, sarea si piperul. Lasa pe foc pana cand incepe sa fiarba.

Adauga carnea de pui inapoi in tigaie. Da focul mai mic, acopera cu un capac si lasa timp de 15 minute.

Cum se serveste puiul cu ciuperci si orez brun

Puiul cu ciuperci si orez brun se serveste cu dovlecei fierti.
 

  •   2012-09-17
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.