Puiul cu cocos si curry este un preparat delicios si usor de realizat. Aromele exotice si combinatia inedita vor face din acest preparat un deliciu. Se serveste cu orez fiert si diverse ierburi. Il poti asezona cu un pahar de vin.
Ingrediente pentru pui cu cocos si curry
- 20 ml ulei de masline
- 750 grame carne de pui, taiata in bucati mari
- 1 ceapa rosie
- 2 catei de usturoi
- 30 grame pasta de ardei iuti
- 1 lemongrass
- 1 ardei rosu iute
- 400 ml lapte de cocos
- 15 frunze de curry
- 200 grame coriandru
- sucul de la o lamaie
- orez fiert, coriandru si feliii de lamaie pentru servit.
Cum se prepara puiul cu cocos si curry
Incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare. Adauga jumatate din carnea de pui. Prajeste puiul timp de 5 minute. Cand este prajit, scoate puiul din tigaie si transfera-l pe un platou. Repeta operatiunea si cu restul de carne.
Adauga apoi in tigaie restul de ulei. Adauga ceapa si usturoiul si lasa pe foc timp de 4-5 minute. Adauga pasta de curry, lemongrass si ardeiul iute. Amesteca ingredientele si lasa-le pe foc 5 minute.
Adauga apoi laptele de cocos si frunzele de curry. Lasa sa fiarba. Adauga carnea de pui prajita. Lasa pe foc sa fiarba timp de 15 - 20 de minute. Adauga apoi coriandrul si o lingura de suc de lamaie.
Cum se serveste puiul cu cocos si curry
Puiul cu cocos si curry se serveste cu orez fiert, corinadru si felii de lamaie.