Puiul cu focaccia si rucola este un preparat sanatos, potrivit pentru o cina usoara si savuroasa. Acest preparat este potrivit si pentru pachetelul de la serviciu, cu carne rece.
Ingrediente pentru pui cu focaccia si rucola
- 1 pui intreg dezosat
- cimbru proaspat tocat
- sucul de la o lamaie
- 2 catei de usturoi
- 20 ml ulei de masline
- 6 cepe mici decojite
- 2 felii de focaccia
- 200 grame rosii cherry, taiate pe jumatate
- 150 grame rucola.
Cum se prepara puiul cu focaccia si rucola
Aseaza puiul pe o tava. Unge puiul cu cimbru , suc de lamaie si usturoi. Acopera cu o folie de plastic si da puiul la rece pentru o ora.
Incinge uleiul de masline si adauga puiul. Lasa puiul pe foc 5 - 10 minute, pana devine auriu pe toate partile. Ia puiul de pe foc.
Adauga in tigaie ceapa si focaccia si caleste cateva minute. Rastoarna apoi compozitia intr-o tava. Deasupra aseaza puiul
Peste pui adauga rosiile. Da la cuptor pentru 30 de minute.
Intr-un bol amesteca rucola cu putin ulei de masline si suc de lamaie.
Cum se serveste puiul cu focaccia si rucola
Pe un platou aseaza catva felii de focaccia peste care presari bucati de pui, rosiile cherry si ceapa din tava. Stropeste si cu putin ulei din tava. Serveste cu salata de rucola.