Puiul cu lamaie, patrunjel si salsa de avocado este usor de preparat, aromat si gustos. Este ideal pentru cinele usoare, in familie.
Ingrediente pentru puiul cu lamaie, patrunjel si salsa de avocado
- 2 piepti de pui
- 40 grame patrunjel tocat
- coaja si zeama de la o lamaie
- 100 ml ulei de masline
- sare
- piper
Salsa de avocado:
- 2 avocado taiati in cubulete
- 100 grame rosii tocate
- 1 ceapa rosie mica tocata
- patrunjel tocat
- zeama de la o lamaie
- sare
- piper
Cum se prepara puiul cu lamaie, patrunjel si salsa de avocado
Intr-un bol amesteca patrunjelul cu zeama si coaja de lamaie, uleiul de masline, sarea si piperul. Adauga pieptul de pui si lasa la marinat timp de 3 ore.
Inainte cu 15 minute de a gati, scoate puiul si incinge un gratar. Adauga puiul si lasa pe foc timp de 10 minute pe fiecare parte.
Pentru salsa, intr-un bol combina avocado cu rosii, ceapa rosie, patrunjel, suc de lamaie, sare si piper. Amesteca usor. Pe un platou aseaza pieptul de pui, feliaza si serveste cu salsa.
Cum se serveste puiul cu lamaie, patrunjel si salsa de avocado
Puiul cu lamaie, patrunjel si salsa de avocado se serveste ca atare.