Puiul dezosat cu migdale este un preparat gustos si special, pe care il poti servi atat la o cina cu musafiri, cat si la o masa in familie .

Ingrediente pentru pui cu migdale
 

Pentru sos
 

  • 3 linguri apa
  • 3 cani supa de pui
  • 1 ½ cana ciuperci taiate
  • 3 linguri unt
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 2 lingurite sos de soia
  • 3 linguri concentrat supa de pui
     

Pentru aluat
 

  • 3 linguri amidon de porumb
  • 3 linguri faina
  • ½ lingurite praf de copt
  • 1 ou, batut
  • 1 lingura apa
     

Cum se prepara puiul cu migdale
 

Unge puiul cu sherry si cu sare si lasa-l sa stea astfel 15 minute, la marinat.

Pune intr-un castron amidonul de porumb si apa, amesteca si apoi pune sosul intr-o tigaie. Adauga treptat supa de pui, ciupercile, untul, sosul de soia si concentratul de pui. Lasa pe foc pana incepe sa fiarba, amestecand mereu.

Pentru a face aluatul, amesteca amidonul cu faina, praful de copt, oul si apa. Imbraca puiul cu acest aluat. Apoi pune mai mult ulei intr-o tigaie mare sau intr-un wok si prajeste puiul in ulei pana devine auriu. Aseaza apoi puiul pe un prosop de hartie, sa scapi de surplusul de ulei.

Taie puiul bucatele si aseaza-le pe frunze de laptuca.
 

Cum se serveste puiul dezosat cu migdale
 

Toarna sosul cu ciuperci deasupra si serveste.

  •   2011-01-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii