Puiul cu orez si branza este un preparat usor de realizat, care poate fi servit atat la pranz, cat si la cina.
 

Ingrediente pentru pui cu orez si branza
 

  • 4 bucati piept de pui dezosat, fara piele
  • 1 cana supa de ciuperci
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ciuperci cu zeama
  • 3/4 cana orez cu bob lung
  • 1/4 lingurita usturoi praf
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri parmezan
  • 1 plic supa de ceapa.
     

Cum se prepara puiul cu orez si parmezan
 

Amesteca supa cu laptele. Pune deoparte jumatate de cana. Restul de supa amestecata cu lapte combina-o cu orez, praful de usturoi si cu jumatate din concentratul de supa de ceapa. Amesteca bine totul.

Apoi toarna continutul intr-o tava . Aseaza puiul in tava. Combina jumatatea de cana de supa pe care ai pus-o deoparte cu ciupercile.

Toarna peste pui. Presara restul de concentrat de supa de ceapa, apoi pune cimbru si parmezan. Acopera cu o folie si da puiul la cuptor, la 195 grade Celsius, pentru o ora. Scoate folia si continua sa gatesti inca 15 minute, pana cand puiul este fraged si lichidul s-a evaporat.
 

Cum se serveste puiul cu orez si parmezan
 

Se serveste cald.

  •   2011-08-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii