Feluri principale

# retete pui #orez #lapte #mancare #parmezan #piept de pui #cimbru #ciuperci #usturoi #pui

Pui cu orez si parmezan

Puiul cu orez si branza este un preparat usor de realizat, care poate fi servit atat la pranz, cat si la cina.
 

Ingrediente pentru pui cu orez si branza
 

  • 4 bucati piept de pui dezosat, fara piele
  • 1 cana supa de ciuperci
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ciuperci cu zeama
  • 3/4 cana orez cu bob lung
  • 1/4 lingurita usturoi praf
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri parmezan
  • 1 plic supa de ceapa.
     

Cum se prepara puiul cu orez si parmezan
 

Amesteca supa cu laptele. Pune deoparte jumatate de cana. Restul de supa amestecata cu lapte combina-o cu orez, praful de usturoi si cu jumatate din concentratul de supa de ceapa. Amesteca bine totul.

Apoi toarna continutul intr-o tava . Aseaza puiul in tava. Combina jumatatea de cana de supa pe care ai pus-o deoparte cu ciupercile.

Toarna peste pui. Presara restul de concentrat de supa de ceapa, apoi pune cimbru si parmezan. Acopera cu o folie si da puiul la cuptor, la 195 grade Celsius, pentru o ora. Scoate folia si continua sa gatesti inca 15 minute, pana cand puiul este fraged si lichidul s-a evaporat.
 

Cum se serveste puiul cu orez si parmezan
 

Se serveste cald.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete